دیکتاتوری خیرخواهانه
این ویدیو کوتاه که بخشی از سریال ماندگار روزی روزگاری است، مبین یکی از اثربخش ترین سبک های رهبری و مدیریت نیروی انسانی است که از آن با نام “دیکتاتوری خیرخواهانه” یاد می شود.
در این سبک از رهبری، مدیر همانند یک پدر دلسوز که خیرخواه فرزندانش است، بصورت یکجانبه و سختگیرانه تصمیم گیری و عمل نماید.
قطعا یک پدر دلسوز و البته دانا، مسائل و موضوعات را بهتر درک کرده و بهترین مسیر را برای فرزندان خود فراهم مینماید.
یک مدیر خیرخواه و شایسته نیز به دلیل اینکه نگاه جامع تری به مسائل و موضوعات(نسبت به کارکنان) دارد، در برخی از مواقع علیرغم مخالفت کارکنان باید تصمیمات را یکجانبه، قاطعانه و سختگیرانه اعمال نماید.
سازمان هایی که رهبران آنها از سبک دیکتاتوری خیرخواهانه استفاده میکنند، از موفق ترین و پیشرو ترین کسب و کارها هستند.
در بسیاری از مواقع در سازمان ها و کسب و کارها، تصمیمات دمکراتیک و برآمده از خواست اکثریت، منجر به قفل شدن و پایین آمدن اثربخشی تصمیمات می گردد و در نهایت نیز کسی مسئولیت کار را بعهده نمیگیرد.
اما سوالی که ممکن است در ذهن شما بعنوان مخاطب این مقاله پیش بیاید، این است که:
اگر سبک رهبری دیکتاتوری خیرخواه تا این حد مؤثر است، پس چرا طرفدار زیادی ندارد و رهبران بیشتری از این سبک استفاده نمی کنند؟
دلیل اول بار معناییِ منفیِ کلمه دیکتاتور در دنیای آزاد امروز است که حتی با اضافه شدن کلمه “خیرخواهانه” باز هم افراد تلاش میکنند از آن اجتناب کنند.
و دلیل دوم و مهمتر این است که در سبک رهبریِ “دیکتاتوری خیرخواهانه” در بسیاری از مواقع مدیر با تصمیماتی که میگیرد، مورد انتقاد دیگران قرار گرفته و این منجر به کاهش محبوبیت او میگردد
به عبارت دیگر مدیران بسیاری ترجیح میدهند بجای گرفتن یک تصمیم درست و شجاعانه که نهایتا منجر به ایجاد ارزش برای افراد و تیم میگردد، در دام همدلی ویرانگر بیافتند و در بین افرادشان محبوب باشند.
البته باید به این نکته توجه داشت که پیش نیاز استفاده از سبک رهبری دیکتاتوری خیرخواهانه، دانایی، توانایی و خیرخواهی یک مدیر نسبت به کارکنانش می باشد و افراد نیز باید به مدیر و تصمیماتش اعتماد داشته باشند و تمام هم و غم مدیر باید پیشرفت و سعادتمندی افراد و تیمش باشد.
مدیرانی که از آموزش و کسب مهارت های مدیریتی به دور هستند و از تجربه کافی در مدیریت نیروی انسانی برخوردار نیستند نمیتوانند از این سبک استفاده نمایند.
دیدن این ویدئو علاوه بر آموزنده بودن مبین خاطرات کودکی بسیاری از ماست، لذا در دیدن آن تردید نداشته باشید.
راهبرد بهره وری را در اینستاگرم دنبال کنید
لینکدین و اینستاگرام یوسف پارسایی را دنبال کنید.
یک مدیر چه زمانی باید دیکتاتور باشد؟
دیدگاهتان را بنویسید